
GUIDE
SÅDAN GØR DU
FORARBEJDNINGSGUIDE

Fugle
- Sørg for, at fuglen er glat, og vingerne er lagt ind langs kroppen på fuglen.
- Hovedet er lagt ind langs brystet på fuglen for at beskytte næbbet.
- Læg fuglen i en klar frysepose (uden papir eller aviser).
- Sørg for, at posen ikke er fuld af luft, og luk derefter posen.
- Læg nu fuglen i fryseren og aflever den gerne frossen til din konservator.

Dyr til skuldermontering
- Der er 2 flåningsmuligheder (flå hele skindet af eller skær skindet midt på dyret).
- Skær aldrig halsen op, når du brækker dyret eller mundvigen for at se tænder! (Dette vil give dig et tillæg i pris for reparationen af skindet, og resultatet bliver sjældent det samme).
- Tager du hele skindet med, får du ikke givet konservatoren for lidt skind og giver dig selv flere udstopningsmuligheder.
- Hæng dyret i bagbenene og start skinningen bagfra og arbejd dig ned imod hovedet.
- Skær forbenene af i knæleddet (dette gør, at du kan trække skindet af uden at være nødt til at åbne skindet på bagsiden af forbenene).
- Træk og skær nu skindet ned mod hovedet og undgå at få for meget kød med på skindet.
- Når du er nået helt ned til, hvor hals møder hovedet, så skær du i sidste led mod kraniet og knækker hovedet af med det tilhørende skind, du har trukket med ned.
- Undgå at lave huller i skindet! Tag dig tiden til at få flået dit dyr så godt som muligt og opnå derved det bedste slutresultat.
- Fold nu skindet omkring hovedet på dyret og læg skindet i en pose og luk den.
- Nu kan du enten køre til din konservator med dit trofæ eller lægge det i fryseren til senere aflevering. God fornøjelse 😃
