GUIDE

SÅDAN GØR DU

FORARBEJDNINGSGUIDE

Fugle

  1. Sørg for, at fuglen er glat, og vingerne er lagt ind langs kroppen på fuglen.
  2. Hovedet er lagt ind langs brystet på fuglen for at beskytte næbbet.
  3. Læg fuglen i en klar frysepose (uden papir eller aviser).
  4. Sørg for, at posen ikke er fuld af luft, og luk derefter posen.
  5. Læg nu fuglen i fryseren og aflever den gerne frossen til din konservator.

Dyr til skuldermontering

  1. Der er 2 flåningsmuligheder (flå hele skindet af eller skær skindet midt på dyret).
  2. Skær aldrig halsen op, når du brækker dyret eller mundvigen for at se tænder! (Dette vil give dig et tillæg i pris for reparationen af skindet, og resultatet bliver sjældent det samme).
  3. Tager du hele skindet med, får du ikke givet konservatoren for lidt skind og giver dig selv flere udstopningsmuligheder.
  4. Hæng dyret i bagbenene og start skinningen bagfra og arbejd dig ned imod hovedet.
  5. Skær forbenene af i knæleddet (dette gør, at du kan trække skindet af uden at være nødt til at åbne skindet på bagsiden af forbenene).
  6. Træk og skær nu skindet ned mod hovedet og undgå at få for meget kød med på skindet.
  7. Når du er nået helt ned til, hvor hals møder hovedet, så skær du i sidste led mod kraniet og knækker hovedet af med det tilhørende skind, du har trukket med ned.
  8. Undgå at lave huller i skindet! Tag dig tiden til at få flået dit dyr så godt som muligt og opnå derved det bedste slutresultat.
  9. Fold nu skindet omkring hovedet på dyret og læg skindet i en pose og luk den.
  10. Nu kan du enten køre til din konservator med dit trofæ eller lægge det i fryseren til senere aflevering. God fornøjelse 😃